RTM ry
Tiedote 12.9.2023

Syksyn kootut muistutukset

Raivaustalkoot 13.9.
Muistattehan telakointikenttien raivaustalkoot Strömsissä keskiviikkona 13.9. klo 17 alkaen! Ensisijaisesti raivataan rehottavaa kasvillisuutta pois. Kerholla on jonkin verran perustyökaluja, mutta omiakin voi käyttää. Työkäsineet on hyvä olla omasta takaa ja ainakin ylimääräisille kangille saattaa olla käyttöä. Talkoiden lomassa tarjolla pientä purtavaa.

Pukkitalkoot ennen nostoja
Muistattehan myös, että yhteisnostoissa nostettavien veneiden pukit siirretään paikoilleen telakkamestarien johdolla ennen jokaista nostopäivää. Pukkitalkoot ovat aina nostolauantaita edeltävänä torstaina klo 17. Niiden, joiden vene nostetaan lauantaina, on oltava torstaina paikalla ellei telakkamestarin kanssa ole muuta sovittu.

Omatoiminen telakointi
Omatoiminen telakointi on sallittua, mutta vain telakkamestarien kanssa sopimalla. Pukkeja ja veneitä ei saa koskaan asetella alueelle omin päin, sillä kaikkien veneiden sovittelu alueelle on palapeli, joka voidaan koota vain koordinoidusti telakkamestarien johdolla. Luvatta tai vastoin telakkamestarien ohjeita sijoiteltujen veneiden siirtämisestä aiheutuneet kulut veloitetaan veneen omistajalta.

Laiturikiinnitykset
Hallitus on havainnut pitkin kesää puutteita veneiden kiinnityksissä. Muistutuksena RTM:n satamaohjesäännöstä: yhteisesti sovittujen sääntöjemme mukaan joustin on pakollinen jokaisessa veneen ja laiturin välisessä köydessä. Lisäksi laitasuojia on oltava riittävästi, vähintään neljä per vene. Muistutukseksi myös veneilyn perussääntö: kiinnitä veneesi aina kuin kiinnittäisit sen myrskyn varalle. Lisäksi kovalla itätuulella käy itse varmistamassa oman veneesi tilanne satamassa. Toisinaan yksittäiset jäsenet raportoivat laitureilla havaituista ongelmista sosiaalisessa mediassa tai jopa soittavat veneen omistajalle, mutta tämä on täysin satunnaista. Kerholla ei ole systemaattista vahtipalvelua tai vartiointia laitureilla.

Mukavia syyspäiviä!

RTM hallitus

 
 
Anne Q
Author: Anne Q

Vastaa