Veneiden katsastukset keväällä  2020

Päivitys 23.3.2020
Vuoden 2020 alustavat katsastuspäivät ovat::
21.4 Runko- ja peruskatsastus
12.5 Runko- ja peruskatsastus
19.5 Peruskatsastus
26.5 Peruskatsastus
2.6 Peruskatsastus
9.6 Peruskatsastus
Tämä on nyt tämänhetkinen suunnitelmamme, tilanne voi kuitenkin muuttua lyhyelläkin aikataululla ja me seuraamme mitä SPV tilanteesta tiedottaa ja toimimme ohjeiden mukaan
Ohessa vielä linkki THL:n koronaohjeisiin.

______________________________________________________________________________

19.2.2020

Runkokatsatsastuskausi on alkamaisillaan ja jossain jo alkanutkin.

Tässä tilanteessa on kuitenkin syytä yrittää lykätä runkokatsastuksiakin, jos vain mahdollista, myöhemmäksi kuin nyt ilmoitettu poikkeustila, joka jatkuu ainakin 13.4. asti. Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) ei suosittele järjestämään muitakaan katsastustapahtumia poikkeustilan aikana.

Katsastustapahtuma on yksityinen, mutta on suositeltavaa noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Mikäli katsastuksen läpivienti on välttämätöntä, suosittelemme hyvää valmistautumista seuraavasti:

  • Katsastukseen osallistuu vain kaksi henkilöä: veneenomistajan edustaja ja katsastaja.
  • Veneenomistajan edustaja ja katsastaja ovat täysin terveitä, eivät kuulu riskiryhmiin, ovat alle 70-vuotiaita ja ottavat huomioon myös perheidensä/läheistensä terveydentilan.
  • Katsastajan ja veneenomistajan edustajan on noudatettava hyvää hygieniaa ja kahden metrin etäisyyttä toisistaan.
  • Katsastus tehdään katsastajan ja veneenomistajan edustajan yhteisellä suostumuksella. Katsastaja voi siis myös kieltäytyä katsastuksen tekemisestä.

Tilanne on nyt tämä , mutta se voi muuttua nopeastikin.

SPV seuraa viranomaisten ohjeistuksien kehittymistä ja viestii asiasta tarvittaessa lisää. Voit lukea poikkeustilasta muun muassa täältä :  https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

19.3.2020  Kommodori ja katsastuspäällikkö

KEVÄÄLLÄ 2019

Runkokatsastukset

23.4. ja 7.5.

Katsastukset vesillä 

23.4., 7.5., 14.5., 21.5., 4.6., 11.6.,

Ohjeita katsastettaville

Katsastajat ovat paikalla alkaen kello 18. 00 ja niin kauan kun on katsastettavia veneitä. Katsastus varataan kirjoittamalla oma nimi ja venepaikka katsastusvarauslistaan samana iltana kello 18.00 – 19.00. Kun olet kirjoittanut nimesi listaan, odota vartiokopissa tai kerhorakennuksen lähellä vuoroasi.

Ota esille tarkastettavat varusteet hyvissä ajoin ennen katsastusta katsastuksen nopeuttamiseksi. Ruuhkaisina iltoina katsastukset nopeutuvat jos kaikilla ovat varausteet etsittynä ja valmiina eikä aikaa kulu siihen, että veneen omistaja etsii varusteita.

Mikäli katsastusvarusteet eivät ole esillä tai niitä ei löydy menettää katsastusvuoronsa seuraavalle.

Muista myös ottaa mukaasi veneesi aiemman katsastuksen paperit ja venetodistus.

HUOM. Katsastusmaksu suoritetaan käteisellä katsastajille ENNEN katsastusta. Varaa tasaraha. Mikäli rahaa ei ole mukana, menettää katsastusvuoronsa seuraavalle.

Maksut vuonna 2020

Runkokatsastus 5 euroa

Katsastus vesillä 10 euroa

Katsastus varsinaisen katsastusajan ulkopuolella 30 euroa

Katsastusohjeet

Katsastusohjeet liiton nettisivuilta http://spv.fi/teema/katsastus/