Sekajäte

Sekajäte tulee viedä C-aitauksen vieressä olevaan Molokki-säiliöön. Sekajätesäiliö on tarkoitettu vain kerhon toiminnan tuottamalle sekajätteelle ja veneilyn tuottamalle talousjätteelle. Veneilyn tuottamaksi talousjätteeksi luetaan myös saarissa mökkeilyn tuottamat tavanomaiset roskapussit. Talveksi molokki lukitaan niin, että se ei aukea edes jäsenavaimella. Alkukesän satamatalkoisiin tilataan yleensä jätelava isokokoista sekajätettä varten.

Ongelmajäte eli vaarallinen jäte

Satamassa ei ole säiliötä jäteöljylle. Jokaisen on toimitettava jäteöljy itse asianmukaiseen jäteöljyn keräykseen. Myös käytetyt akut, patterit, jäähdytinneste, maalijäte yms. vaarallinen jäte tulee itse viedä pois satama-alueelta. Lähin ilmainen öljyn ja muun ongelmajätteen keräyspiste sijaitsee Shell Herttoniemessä. Veneen omistaja on jäteasioissa yksityishenkilö. Ethän siis toimita keräyspisteisiin mitään yhdistyksen nimissä.

Septiasema

Septipumppu on mastonosturin vieressä. Pumpun lukkoon käy kerhon avain. Huom! Septipumpulla ei saa imeä pilssivesiä.

Satama-alue ja laiturit

Vesillelaskun ja pukkitalkoiden jälkeen jokaisella on velvollisuus siistiä oma telakointipaikkansa ja merkitä pukkinsa prikalla tai nimellä. Pukit toimitetaan omatoimisesti telakkamestarin osoittamaan paikkaan. Laitureilla ei saa säilyttää mitään irtotavaraa, kuten verkkomerkkejä, ankkureita, polkupyöriä tms.

Veneen pesu ja kemikaalit

Pesuaineet sisältävät usein fosfaatteja tai muita luontoon sopimattomia aineita. Pesuaineiden joutumista vesistöön on yritettävä välttää ja suosittava fosfaattomia aineita. Biologisesti hajoavat tuotteet ovat vesistöjen ja luonnon kannalta parhaita.
Venekemikaalien kanssa on toimittava valmistajan ohjeiden mukaan. Osa erilaisista venekemikaaleista on ongelmajätettä eli vaarallista jätettä, ja ne tulee toimittaa ongelmajätteen keräyspisteeseen.

Ympäristö ja sen kunnossapito on meidän kaikkien yhteinen asia. Pidetään RTM:n ympäristö yhdessä siistinä. Satamaan pitää olla kiva tulla, oli sitten veneilijä tai satunnainen kulkija.